6 maj 2015
19:00

Tabergs SK

Referat: Hovslätts IK - Tabergs SK

Dags för andra matchen i serien, mot ett Hovslätt som Taberg spelade ut tidigare i en träningsmatch där vi vann med 5-1. I dagens match var dominansen om möjligt ännu större, Hovslätt var grovt räknat inte på offensv planhalva mer än 10 minuter under hela matchen. Första halvlek inleddes med ett hårt tryck mot Hovslätts försvar med många chanser, men fru fortuna stod inte på Tabergs sida idag. Istället lyckades Hovslätt få två offensiva ryck mot Tabergs försvar, gjorde 1-0 i 19:e minuten och 2-0 i 32:e minuten. Grabbarna hänger inte med huvudena utan tar nya tag och fortsätter forcera mot Hovslätts mål, där målvakten får stå för flera svettiga räddningar. Räddningarna måste ha tagit mycket på målvaktens krafter då han vid varje tillfälle som fanns tog det väääldigt lugnt, något som domaren till slut öppnade ögonen och såg, vilket resulterade i ett gult kort för målvakten.

Andra halvlek går Taberg in med vetskapen att det här kan de vända, och de fortsätter anfalla i rasande takt, men skärpan i avsluten fanns inte riktigt där idag. Det dröjde till 86:e minuten när kraftpaketet Pontus Nordström tog sig igenom försvaret, elegant passade bollen till mannen med kanonen - Fredrik Lundberg. Fidde gör det han gör bäst och trycker in bollen bakom målvakten i 86:e minuten. Sista minutrarna radar Taberg upp chanserna och man skulle kunna tro att Taberg var fem man fler på plan än Hovslätt, så enorm är dominansen. Men det sista målet uteblev och seriens första förlust är ett faktum. Nu hoppas vi att Hovslätt går vidare så att vi får en chans till att möta dem, och visa vilket lag som är bäst!

Nya tag onsdag 13/5 mot Lammhult, som enligt Jakob vi ska göra lammfärs av. Spännande!